ICT

ICT en aerospace

Toekomstige Webby Award winnaars gezocht

Bij NLR draait alles om innovatiekracht. Zo ook in IT. Door het datagedreven onderzoek wat wij, als ict'ers uitvoeren, zijn we in staat toepassingen te ontwikkelen die de lucht- en ruimtevaart veiliger, duurzamer en efficiënter maken. We werken samen met bedrijven, universiteiten, onderzoeksbureaus en overheidsorganen uit binnen- en buitenland om alleen de beste en veiligste toepassingen te creëren. Dat is waar wij voor staan. Al 100 jaar.

Webby Award 2019
Een mooi voorbeeld hiervan is dat wij onder meer modellen maken die de werkelijkheid simuleren om de mensen die in de luchtvaart werken zo veilig mogelijk hun werk uit te laten voeren. Zo hebben we in samenwerking met KLM de Webby Award 2019 gewonnen voor de Hololens-app. Met deze toepassing kunnen we een voorwerp projecteren, dat er in werkelijkheid niet is. Zo kan de onderhoudsdivisie van KLM hun medewerkers trainen in het onderhoud van de Boeing 777. Dit is slechts één voorbeeld van de talloze toepassingen waarvoor we augmented en virtual reality gebruiken om verbeteringen aan te brengen in de lucht- en ruimtevaart.

Kennisontwikkeling
De drive om nieuwe ontwikkelingen op te pakken en toe te passen is groot. We bouwen en testen software voor de vele verschillende onderzoeksprojecten van onze klanten en experimenteren met de nieuwste snufjes om tot het beste resultaat te komen. We richten ons proactief op onze eigen kennisontwikkeling, maar we pakken ook de kennis op van onderzoeksinstellingen. Onze nieuwsgierigheid is eindeloos. Daarom zorgt ieder van ons ervoor dat hij of zij blijft doorgroeien, zodat we onze innovatiekracht versterken en de lucht- en ruimtevaart duurzaam optimaliseren.

Dit is werken bij NLR

Interview Inge

Inge Swart, test engineer bij DNW NLR'We zijn hier continu aan het innoveren. En om te kunnen innoveren zal je iets moeten onderzoeken, testen en analyseren. Innovatie is hier grijpbaar, omdat je bij het hele proces aanwezig bent. Van het bedenken tot de uitvoering. Je hoeft hier echt niet bang te zijn om buiten de lijntjes te kleuren. Niets is té gek. Als jij een goed idee hebt en het past in het plaatje van je afdeling, geeft NLR jou de ruimte om dat idee uit te voeren. Je staat hier aan het begin van nieuwe ontwikkelingen. Elke dag weer'

Interview Frank

Frank, ICT'er bij NLR'Onze afdeling is heel open naar elkaar en naast serieus werken, wordt er ook veel gelachen. Ik heb dan ook fantastische collega's. Typerend voor onze afdeling is dat mensen je hier heel graag wat willen leren als je erom vraagt. Ze helpen je echt graag verder op weg als je even vastzit.' Een gesprek over ICT, bedrijfscultuur en doorgroeimogelijkheden.

Over NLR

Koninklijke NLR heeft hypermoderne faciliteiten en excellente medewerkers. Medewerkers die aan de frontlinie willen staan van de technologische innovatie. Je krijgt bij NLR alle ruimte om je talenten te benutten en je persoonlijk te ontplooien. NLR is dé plek voor medewerkers met een passie voor techniek.

Meer over NLR
Contactgegevens

NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam

+31 88 5113330
hr@nlr.nl