Research and Development

Research and Development

R&D zoekt doorpakkers

Samen maken wij de lucht- en ruimtevaart duurzamer en veiliger. Dat is waar wij aan werken. Dat is onze missie al 100 jaar. Wij zijn research and development scientists en engineers. Wij zijn man en vrouw. Wij hebben een master afgerond of een phd behaald. Waar onze scientists zich volledig richten op het doen van onderzoek, gaan onze engineers in conclaaf met onze klanten om tot de best mogelijke technische oplossing te komen. Dat is hoe wij elkaar aanvullen en versterken.

Persoonlijke ontwikkeling
Vaak hebben we de studie aerospace engineering, natuurkunde, technische wiskunde of econometrie afgerond. Soms zijn we gespecialiseerd in geluid, luchtstromen of robotica. Maar we zijn altijd op zoek naar hoe we de juiste mensen op de juiste plekken kunnen zetten. De plekken waar ze de meeste uitdaging in vinden, de plekken waar ze het meest vanaf weten of juist nog het meest te leren hebben. Daarom vinden we het ook belangrijk dat er genoeg mogelijkheden voor onze R&D engineers en scientists zijn om zich verder te ontwikkelen. Door middel van cursussen, studies, trainingen en conferenties.

Geen dag hetzelfde
Maar we ontwikkelen ons ook door ons te focussen op verschillende projecten tegelijkertijd. We onderzoeken de ene dag hoe de luchtstromen interacteren op de staart van een nieuw model helikopter. De andere dag testen we de veiligheid van het luchtverkeer van drones. Zo zorgen we ervoor dat geen dag hetzelfde is, dat we voorlopers zijn in de kennisontwikkeling van lucht- en ruimtevaart en dat we groeien in het vakgebied waar ons hart harder van klopt.

Dit is werken bij NLR

Interview Merle

Merle, R&D Engineer bij NLR

“Ik probeer het gewoon”, dacht Merle Snijders, toen ze in Delft de keuze maakte voor Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Als R&D engineer bij Aerospace Systems werkt ze nu soms aan wel zeven projecten tegelijk.

Interview Rik

Rik Bosma, R&D Engineer bij NLRDe 4e Industriële Revolutie, interactie tussen mensen en machines, gametechnologie, virtual en augmented reality – het zijn onderwerpen die Rik Bosma mateloos fascineren. Bij NLR werkt hij als R&D engineer aan nieuwe digitale technieken voor simulaties.

Interview Barbara en Elisabeth

Barbara van Ohlenforst en Elisabeth van der Sman, R&D engineers bij NLRBewust keuzes maken, daar draait het allemaal om volgens R&D Engineers Barbara Ohlenforst en Elisabeth van der Sman. 'We kijken op welke manieren je duurzamer zou kunnen vliegen en wat de maatschappelijke impact is.' Een gesprek over het maken van afwegingen, vergroening van vliegen en het maatschappelijk belang van hun job.

Interview Sjahdian

R&D Engineer Sjahdian SiregarAls klein jongetje hing Sjahdian Siregar zijn kamer al vol met posters van vliegtuigen. Dat de luchtvaart zijn bestemming werd, was dus geen verrassing. Nu werkt hij als R&D engineer binnen de divisie Aerospace Operations bij het Safety Institute aan een veilige luchtvaart.

Interview Joep en Roland

Joep Wezel, R&D engineer NLRZevenentwintig jaar geleden werkte Roland Vroeijenstijn op dezelfde afdeling waar Joep Wezel nu werkt. 'Ik hoop dat ik nog een hele tijd met radar jamming bezig mag zijn. Het onderzoeken van nieuwe technieken past heel goed bij mij, maar ook het bouwen en testen van de technieken is interessant en vooral leuk om te doen.' Een gesprek met de R&D engineers over toegepast onderzoek voor defensie, de verschillen tussen toen en nu en hun toekomstidealen.

Interview Carlo

Carlo Rens, R&D engineer NLR

'Ik werk hier al ruim twintig jaar en dat is niet eens zo lang in vergelijking met mijn collega's. Dat kan ook omdat er veel doorgroeimogelijkheden zijn, zegt senior R&D engineer Carlo Rens. Een gesprek over kansen zien én doorpakken.

Over NLR

Koninklijke NLR heeft hypermoderne faciliteiten en excellente medewerkers. Medewerkers die aan de frontlinie willen staan van de technologische innovatie. Je krijgt bij NLR alle ruimte om je talenten te benutten en je persoonlijk te ontplooien. NLR is dé plek voor medewerkers met een passie voor techniek.

Meer over NLR
Contactgegevens

NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam

+31 88 5113330
hr@nlr.nl