Interview Sjahdian

 Home / Interview Sjahdian 

 

 

 

Interview Sjahdian

Home / Interview Sjahdian

 

'Er is zoveel moois te doen'

Als klein jongetje hing Sjahdian Siregar zijn kamer al vol met posters van vliegtuigen. Dat de luchtvaart zijn bestemming werd, was dus geen verrassing. Nu werkt hij als R&D engineer binnen de divisie Aerospace Operations bij het Safety Institute aan een veilige luchtvaart.

Het zat er al jong in

Mijn ouders namen me tijdens een vakantie een keer mee naar een luchtvaartshow in Frankrijk. Daar heb ik de hele dag volkomen gefascineerd rondgelopen. Ik vond die vliegtuigen prachtig. Toch was de keuze voor een studie nog best lastig. Ik ben in zoveel geïnteresseerd, van techniek tot geschiedenis en filosofie. Ik wilde iets doen wat ik interessant vond, maar ook waarmee ik een goede baan kon vinden. De liefde voor vliegtuigen gaf de doorslag: het werd Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek in Delft.

Wat doe je bij NLR?

Ik werk binnen Aerospace Operations, en dan bij het Safety Institute, waar we onderzoek doen en consultancy leveren op het gebied van luchtvaartveiligheid. Mijn belangstelling daarvoor werd gewekt door een onderzoek dat ik in de VS heb gedaan naar criteria voor de indeling in klassen van verkeersvliegtuigen. Bij NLR ben ik projectmanager, waarbij ik zowel civiele als militaire projecten leid. Momenteel houd ik mij onder andere bezig met flight data monitoring, waarbij vliegdata wordt gebruikt om trends te herkennen om daarmee ongelukken te voorkomen. Mijn klanten zijn zeer divers, van nationale en internationale overheden en het bedrijfsleven tot de Luchtverkeersleiding Nederland en Defensie. Binnen het Safety Institute houden we ons bezig met zeer uiteenlopende, vaak internationale onderwerpen. Denk aan de groei van Schiphol of de herindeling van het Nederlandse luchtruim, maar ook aan extra landingsbanen op een Italiaanse luchthaven of veilige aanvliegroutes voor een luchthaven in Albanië. Ook hebben we meegeschreven aan de Luchtvaartnota 2020-2050, waarin de visie voor de nationale luchtvaart in de nabije toekomst wordt ontvouwd.

Een techneut in hart en ziel?

Niet alleen techneut, ik heb mijn master gehaald in Aerospace Management & Operations, waarin veel aspecten aan bod komen uit de luchtvaarttechnische bedrijfskunde. Daar spelen ook zaken als recht, corporate finance, strategie en logistiek een rol. Ik heb meer dan tien jaar functies gehad in consultancy en financiële dienstverlening. De functie bij NLR kwam voor mij op exact het juiste moment en sluit perfect aan bij mijn skills, ervaring en belangstelling. Het is mooi om na te denken over de groei van de luchtvaart en de vraag hoe dat veilig kan. Ik werk in een team dat een mix is van allerlei achtergronden, want het gaat bij vliegveiligheid om meer dan alleen techniek.

Je verveelt je niet

Absoluut niet. Er is veel te doen en ik houd me graag met meer dingen tegelijk bezig. Op mijn afdeling heb ik samen met een collega het initiatief genomen tot ingebruikname van een Kanban board en nu hebben we wekelijks een overleg waar we uitwisselen waar iedereen mee bezig is. Ook zit ik in het ontwikkeltraject bij NLR voor een leidinggevende rol. Het is fijn dat ze mijn potentie zien, dat beschouw ik als een bijzonder teken van vertrouwen. Er is altijd veel te doen bij NLR. Het is dus belangrijk dat je je werkdruk goed in de gaten houdt en zorgt voor ontspanning. Zo ben ik actief in de plaatselijke politiek en geef bokslessen. Ik ben jarenlang met Oosterse vechtsporten bezig geweest en die lessen zijn geweldig om te doen.

Wat spreekt je het meest aan in je werk voor NLR?

Je krijgt de kans om je met onderwerpen bezig te houden die je nergens anders tegenkomt en je ziet dingen die andere mensen nooit te zien krijgen. Wie komt er op een militaire luchtmachtbasis, bij de achterkant van Schiphol of mag op een landingsbaan rubbersporen onderzoeken? Wat ik hier doe heeft impact op de samenleving en helpt mee aan de concurrentiekracht van de Nederlandse economie. Bij NLR is ruimte voor verschillende meningen en innovatief denken wordt op allerlei manieren gestimuleerd. Met opleidingen, maar ook door ruimte te geven voor experimenten. Ik wil graag onderdeel zijn van de veranderingen en meedenken over de toekomst van NLR. We kunnen nog zoveel meer!

Onze vacatures

Bekijk hier de recent geplaatste vacatures of zoek direct jouw vacature.

Onze vacatures
Bekijk hier de recent geplaatste vacatures of zoek direct jouw vacature.
Deze pagina delen:
Over NLR

Koninklijke NLR heeft hypermoderne faciliteiten en excellente medewerkers. Medewerkers die aan de frontlinie willen staan van de technologische innovatie. Je krijgt bij NLR alle ruimte om je talenten te benutten en je persoonlijk te ontplooien. NLR is dé plek voor medewerkers met een passie voor techniek.

Contactgegevens

NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam

+31 88 5113330
hr@nlr.nl
Contactgegevens
NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam
+31 88 5113330
hr@nlr.nl