Laurens, R&D Engineer Defence Operations

Laurens, R&D Engineer Defence Operations

Laurens, R&D Engineer Defence Operations

R&D Engineer Aircraft Self Protection

Het oplossen van vraagstukken voor de Nederlandse Luchtmacht is één van de vele taken die NLR uitvoert. Dit gebeurt onder andere op de afdeling Aerospace Systems Defence Operations, waar ik direct na mijn studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft ben terecht gekomen.

Als R&D Engineer Aircraft Self Protection houd ik mij 40 uur per week bezig met de meest geavanceerde technologieën. Zo onderzoek ik onder andere wat voor beschermingsmaatregelen nodig zijn om de Nederlandse Luchtmacht zo veilig mogelijk te laten opereren. Dit houdt in dat ik voornamelijk bezig ben met het modelleren en evalueren van radar- en stoorsystemen. Hierbij kan ik rekenen op zeer enthousiaste en behulpzame collega’s die meedenken en kritische vragen stellen.

Met regelmaat vinden er ook “uitstapjes” plaats, waarbij daadwerkelijk dingen gemeten worden. Hiervoor zal je moeten reizen naar binnen- en buitenland. Dit wordt gedaan om bijvoorbeeld een simulatiemodel te valideren, maar ook om kennis op te doen van systemen die erg moeilijk te modelleren zijn.

De kennis die opgedaan wordt, moet uiteindelijk ook aan de klant (in dit geval Defensie) gepresenteerd worden. Eén van de uitdagingen hierbij is dat de ingewikkelde vergelijkingen en modellen zo moeten worden vertaald, dat de klant ook begrijpt wat er gedaan is en hoe wij tot bepaalde conclusies zijn gekomen.

Het leuke aan NLR is dat je vaak betrokken bent bij meerdere projecten. Naast mijn grootste taak, het modelleren en evalueren van radar- en stoorsystemen, ben ik bijvoorbeeld ook betrokken geweest bij het certificeren van hittefakkels (Engels: flares). Dus al met al is het werken niet alleen heel erg leuk en uitdagend, maar tevens zeer divers.

Laurens van Horssen. R&D engineer bij NLR

Over NLR

Koninklijke NLR heeft hypermoderne faciliteiten en excellente medewerkers. Medewerkers die aan de frontlinie willen staan van de technologische innovatie. Je krijgt bij NLR alle ruimte om je talenten te benutten en je persoonlijk te ontplooien. NLR is dé plek voor medewerkers met een passie voor techniek.

Meer over NLR
Contactgegevens

NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam

+31 88 5113330
hr@nlr.nl