Over NLR

Over NLR

Over NLR

Geschiedenis

In 1919 werd de Rijksstudiedienst voor de Luchtvaart (RSL) opgericht met als doel het vergroten van de veiligheid van de militaire luchtvaart. Door de snelle opkomst van de civiele luchtvaart ging de RSL zich echter ook op die sector richten. In 1937 werd de RSL omgezet in een stichting (de NLL en vervolgens het NLR), die heeft gezorgd voor een betere basis voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek voor de nationale vliegtuigindustrie.

De komst van de digitale computer gaf het onderzoek een enorme stimulans. Er werden nieuwe faciliteiten gecreëerd, zoals vlucht- en luchtverkeersimulatoren, om in te spelen op de vraag naar informatie over het gebruik van vliegtuigen in de militaire en civiele luchtvaart. Het NLR heeft gereageerd op de publieke aandacht voor duurzaam, veilig en efficiënt luchtverkeer door het uitvoeren van een groot aantal projecten met nationale en internationale samenwerkingsverbanden.

Missie

De missie van NLR is het vergroten van de duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie van het transport.

Het NLR is dé Nederlandse kennisorganisatie voor het identificeren, ontwikkelen en toepassen van geavanceerde technologische kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Onze activiteiten zijn relevant voor de maatschappij en marktgericht. Zo versterken wij de innovatiekracht, het concurrentievermogen en de effectiviteit van overheid en bedrijfsleven.

Strategie

De strategische ambitie van NLR is om voor de Nederlandse overheid de natuurlijke partner te zijn voor zaken die met lucht- en ruimtevaart te maken hebben. NLR wil ook de meest concurrerende kennisorganisatie voor de Nederlandse lucht- en ruimtevaartsector in Europa (met de beste prijs-kwaliteitverhouding) zijn. NLR zal zijn kennis op het gebied van veiligheid in de lucht, milieu en composieten blijven uitbreiden.

NLR zal zijn (inter)nationale samenwerking met lucht- en ruimtevaartondernemingen en diverse kleine en middelgrote ondernemingen, met KLM-Air France, Schiphol en LVNL, universiteiten, de stichting Lucht- en Ruimtevaart Nederland, de regio’s in Nederland met ambities op het gebied van ruimtevaart en met zijn partner DLR versterken.

De noodzakelijke onderzoeks- en testfaciliteiten zullen, indien van toepassing, verder worden gemoderniseerd en gerationaliseerd. Het is de bedoeling is om faciliteiten in bredere vormen van samenwerking te gaan gebruiken, zoals door het versterken van de composietencluster in Flevoland. Dit geldt met name voor de windtunnels.

 

Wind tunnel

Over NLR

Koninklijke NLR heeft hypermoderne faciliteiten en excellente medewerkers. Medewerkers die aan de frontlinie willen staan van de technologische innovatie. Je krijgt bij NLR alle ruimte om je talenten te benutten en je persoonlijk te ontplooien. NLR is dé plek voor medewerkers met een passie voor techniek.

Meer over NLR
Contactgegevens

NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam

+31 88 5113330
hr@nlr.nl