Techniek

 Home / Techniek 

 

 

 

Techniek

Home / Techniek 

 

Werken als technicus bij NLR

Bij NLR liggen de technische uitdagingen voor het oprapen. Al 100 jaar leveren we hoogstaande technische oplossingen voor de lucht- en ruimtevaart. Vliegtuigen, helikopters, raketten en drones zijn immers onmisbaar geworden. Maar het luchtruim wordt daardoor ook steeds voller en vraagt om veiligere en duurzamere oplossingen.

Teamwork

Wij zien het als onze missie om deze oplossingen te bedenken én te produceren. Om die reden is onderzoek doen naar nieuwe technieken net zo belangrijk als de praktische toepasbaarheid. Daarom werken we als techneuten samen met onze wetenschappers en R&D engineers om tot de beste oplossingen te komen. We steken in onze werkplaatsen elke dag weer de handen uit de mouwen om onze klanten te voorzien van de allerbeste onderdelen die wij als team op ons eigen terrein naar de hoogste standaarden testen.

Ontwikkeling

We vervaardigen en bedienen de meest geavanceerde meetapparatuur, maar werken ook met gespecialiseerde robots om de benodigde onderdelen te produceren. We brengen bekabeling aan op uitdagende plekken en werken met de allernieuwste materialen. Zo heeft ieder van ons zijn eigen specialisatie, zodat we dagelijks een belangrijke bijdrage aan de verschillende projecten kunnen leveren. Bij het NLR krijg je de vrijheid om jouw specialisatie op jouw manier tot uiting te brengen. Maar we geven je ook de mogelijkheid om je nog verder te ontwikkelen op jouw vakgebied, zodat we ook in de komende 100 jaar tot de top van de lucht- en ruimtevaart techniek behoren.

Techniek bij NLR

Interview Martijn

Van tuinset tot racefiets, Martijn Doeven ontdekt graag hoe dingen in elkaar zitten. Want als hij weet hoe iets gemaakt wordt, kan hij het ook zelf. Een eigenschap waar hij veel plezier van heeft als technicus bij Aerospace Vehicles Engineering and Technical services.

Interview Peter

Peter Steenhuis maakte na 26 jaar stempels en matrijzen de overstap naar NLR. 'Elke dag is hier anders. Het is een hightech bedrijf waar je dingen voorbij ziet komen waarvan je denkt: 'Wow! Hier krijg je elke dag nieuwe input. Het gave van deze baan is dat je vooraan staat bij het maken en testen van nieuwe toepassingen voor de lucht- en ruimtevaart.' Een gesprek over wat NLR bijzonder maakt.

Interview Alex

'Ik werk bij NLR voor het eerst met fijne mechanica. Dat blijkt veel leuker te zijn dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Daar komt zoveel precisie bij kijken. De kick zit hem er voor mij in dat we het onmogelijke mogelijk moeten maken. Er worden hier dingen bedacht waarvan je denkt dat het nooit lukt, maar waar je na een poosje het eindresultaat van ziet. Het idee dat een onderdeel van jouw hand de ruimte in gaat, is zo tof'

Interview Frank

'Er wordt hier volop met je meegedacht en naar de toekomst gekeken', aldus Frank Heijnen, senior werkplekbeheerder. 'Op onze afdeling zijn we heel open naar elkaar en naast serieus werken, wordt er ook veel gelachen. Ik heb dan ook fantastische collega's. Typerend mijn collega's is dat ze je heel graag wat willen leren als je erom vraagt. Ze helpen je echt graag verder op weg als je even vastzit.' Een gesprek over ICT, bedrijfscultuur en doorgroeimogelijkheden.

Onze vacatures

Bekijk hier de recent geplaatste vacatures of zoek direct jouw vacature.

Onze vacatures
Bekijk hier de recent geplaatste vacatures of zoek direct jouw vacature.
Deze pagina delen:
Over NLR

Koninklijke NLR heeft hypermoderne faciliteiten en excellente medewerkers. Medewerkers die aan de frontlinie willen staan van de technologische innovatie. Je krijgt bij NLR alle ruimte om je talenten te benutten en je persoonlijk te ontplooien. NLR is dé plek voor medewerkers met een passie voor techniek.

Contactgegevens

NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam

+31 88 5113113
Recruitment@nlr.nl
Contactgegevens
NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam
+31 88 5113113
Recruitment@nlr.nl