Ervaringen van NLR medewerkers

 Home / Ervaringen van NLR medewerkers 

 

 

dfdd

Ervaringen van NLR medewerkers

Home / Ervaringen van NLR medewerkers

 

Bij koninklijke NLR werken mensen die bevlogen en zelfstandig zijn. Mensen met een enorme dosis initiatief, die met vrijheid kunnen omgaan en goed kunnen samenwerken. Mensen die ambiëren om toegepast onderzoek te doen, die duiken in de nieuwste technieken en willen werken op het snijvlak van universiteit en bedrijf. Bij NLR werken allerlei soorten mensen met diverse passies. Wat we delen is dat ons hart sneller gaat kloppen wanneer wij onze bijdrage leveren aan een duurzamere en veiligere lucht- en ruimtevaart. Bekijk de video, lees de verhalen en kom meer te weten over werken bij NLR.

Video #werkenbijNLR

Ervaring van Martijn

Van tuinset tot racefiets, Martijn Doeven ontdekt graag hoe dingen in elkaar zitten. Want als hij weet hoe iets gemaakt wordt, kan hij het ook zelf. Een eigenschap waar hij veel plezier van heeft als technicus bij Aerospace Vehicles Engineering and Technical services.

Ervaring van Merle

"Ik probeer het gewoon”, dacht Merle Snijders, toen ze in Delft de keuze maakte voor Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Als R&D engineer bij Aerospace Systems werkt ze nu soms aan wel zeven projecten tegelijk.

Ervaringen van Barbara en Elisabeth

Bewust keuzes maken, daar draait het allemaal om volgens R&D Engineers Barbara en Elisabeth. Een gesprek over het maken van afwegingen, vergroening van vliegen en het maatschappelijk belang van hun job.

Ervaring van Sjahdian

Als klein jongetje hing Sjahdian Siregar zijn kamer al vol met posters van vliegtuigen. Dat de luchtvaart zijn bestemming werd, was dus geen verrassing. Nu werkt hij als R&D engineer binnen de divisie Aerospace Operations bij het Safety Institute aan een veilige luchtvaart.

Ervaring van Frank

'Onze afdeling is heel open naar elkaar en naast serieus werken, wordt er ook veel gelachen. Ik heb dan ook fantastische collega's. Typerend voor onze afdeling is dat mensen je hier heel graag wat willen leren als je erom vraagt. Ze helpen je echt graag verder op weg als je even vastzit.' Een gesprek met Frank op de helpdesk over ICT, bedrijfscultuur en doorgroeimogelijkheden.

Ervaring van Rik

De 4e Industriële Revolutie, interactie tussen mensen en machines, gametechnologie, virtual en augmented reality – het zijn onderwerpen die Rik mateloos fascineren. Bij NLR werkt hij als R&D engineer aan nieuwe digitale technieken voor simulaties.

Ervaring van Alex

V'Ik werk bij NLR voor het eerst met fijne mechanica. Dat blijkt veel leuker te zijn dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Daar komt zoveel precisie bij kijken. De kick zit hem er voor mij in dat we het onmogelijke mogelijk moeten maken. Er worden hier dingen bedacht waarvan je denkt dat het nooit lukt, maar waar je na een poosje het eindresultaat van ziet. Het idee dat een onderdeel van jouw hand de ruimte in gaat, is zo tof'

Ervaring van Peter

Peter Steenhuis maakte na 26 jaar stempels en matrijzen de overstap naar NLR. 'Elke dag is hier anders. Het is een hightech bedrijf waar je dingen voorbij ziet komen waarvan je denkt: 'Wow! Hier krijg je elke dag nieuwe input. Het gave van deze baan is dat je vooraan staat bij het maken en testen van nieuwe toepassingen voor de lucht- en ruimtevaart.' Een gesprek over wat NLR bijzonder maakt.

Ervaring van Inge

'We zijn hier continu aan het innoveren. En om te kunnen innoveren zal je iets moeten onderzoeken, testen en analyseren', volgens Inge Swart, test engineer en data-analist. 'Innovatie is hier grijpbaar, omdat je bij het hele proces aanwezig bent. Van het bedenken tot de uitvoering. Je hoeft hier echt niet bang te zijn om buiten de lijntjes te kleuren. Niets is té gek. Als jij een goed idee hebt en het past in het plaatje van je afdeling, geeft NLR jou de ruimte om dat idee uit te voeren. Je staat hier aan het begin van nieuwe ontwikkelingen. Elke dag weer'

Ervaring van Vincent

'Voorlopig fungeer ik als spons', aldus Vincent van de Lende, projectassistent Aerospace Systems. Hij werkt sinds enkele maanden bij NLR, waar hij de divisie ondersteunt bij uiteenlopende, risicovolle projecten. Daarnaast studeert hij tegelijkertijd technische bedrijfskunde. Een gesprek over de meerwaarde van een pittige combinatie van werken en doorstuderen.

Ervaring van Carlo

'Ik werk hier al ruim twintig jaar en dat is niet eens zo lang in vergelijking met mijn collega's. Dat kan ook omdat er veel doorgroeimogelijkheden zijn, zegt senior R&D engineer Carlo Rens. Een gesprek over kansen zien én doorpakken.

Ervaring van Yoeri

'Ik voel me soms net Adam uit Mythbusters als ik op de werkplaats ben. We zien een probleem, denken na over wat mogelijke oplossingen kunnen zijn, onderzoeken of dat ook zo is en gaan het vervolgens testen. Voor een werktuigbouwkundige is dat echt te gek,' aldus R&D engineer Yoeri Ton. We praten over krachtcellen, de werkplaats als Legokamer en het oergevoel achter de techniek.

Onze vacatures

Bekijk hier de recent geplaatste vacatures of zoek direct jouw vacature.

Onze vacatures
Bekijk hier de recent geplaatste vacatures of zoek direct jouw vacature.
Deze pagina delen:
Over NLR

Koninklijke NLR heeft hypermoderne faciliteiten en excellente medewerkers. Medewerkers die aan de frontlinie willen staan van de technologische innovatie. Je krijgt bij NLR alle ruimte om je talenten te benutten en je persoonlijk te ontplooien. NLR is dé plek voor medewerkers met een passie voor techniek.

Contactgegevens

NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam

+31 88 5113766
Femke.Waccary@nlr.nl
Contactgegevens
NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam
+31 88 5113766
Femke.Waccary@nlr.nl