Ervaringen van NLR medewerkers

Ervaringen van NLR medewerkers

Bij koninklijke NLR werken mensen die bevlogen en zelfstandig zijn. Mensen met een enorme dosis initiatief, die met vrijheid kunnen omgaan en goed kunnen samenwerken. Mensen die ambiëren om toegepast onderzoek te doen, die duiken in de nieuwste technieken en willen werken op het snijvlak van universiteit en bedrijf. Bij NLR werken allerlei soorten mensen met diverse passies. Wat we delen is dat ons hart sneller gaat kloppen wanneer wij onze bijdrage leveren aan een duurzamere en veiligere lucht- en ruimtevaart. Bekijk de video, lees de verhalen en kom meer te weten over werken bij NLR.

Video #werkenbijNLR

Ervaring van Alex

Alex van Hoewijk, verspander bij NLR'Ik werk bij NLR voor het eerst met fijne mechanica. Dat blijkt veel leuker te zijn dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Daar komt zoveel precisie bij kijken. De kick zit hem er voor mij in dat we het onmogelijke mogelijk moeten maken. Er worden hier dingen bedacht waarvan je denkt dat het nooit lukt, maar waar je na een poosje het eindresultaat van ziet. Het idee dat een onderdeel van jouw hand de ruimte in gaat, is zo tof'

Ervaring van Joep en Roland

Joep Wezel, R&D engineer NLRZevenentwintig jaar geleden werkte R&D-engineer Roland Vroeijenstijn op dezelfde afdeling waar Joep Wezel nu werkt. 'Ik hoop dat ik nog een hele tijd met radar jamming bezig mag zijn. Het onderzoeken van nieuwe technieken past heel goed bij mij, maar ook het bouwen en testen van de technieken is interessant en vooral leuk om te doen.' Een gesprek met de R&D engineers over toegepast onderzoek voor defensie, de verschillen tussen toen en nu en hun toekomstidealen.

Ervaring van Inge

Inge Swart, test engineer bij DNW NLR'We zijn hier continu aan het innoveren. En om te kunnen innoveren zal je iets moeten onderzoeken, testen en analyseren', volgens Inge Swart, test engineer en data-analist. 'Innovatie is hier grijpbaar, omdat je bij het hele proces aanwezig bent. Van het bedenken tot de uitvoering. Je hoeft hier echt niet bang te zijn om buiten de lijntjes te kleuren. Niets is té gek. Als jij een goed idee hebt en het past in het plaatje van je afdeling, geeft NLR jou de ruimte om dat idee uit te voeren. Je staat hier aan het begin van nieuwe ontwikkelingen. Elke dag weer'

Ervaring van Vincent

Vincent van der Lende, projectassistent NLR'Voorlopig fungeer ik als spons', aldus Vincent van de Lende, projectassistent Aerospace Systems. Hij werkt sinds enkele maanden bij NLR, waar hij de divisie ondersteunt bij uiteenlopende, risicovolle projecten. Daarnaast studeert hij tegelijkertijd technische bedrijfskunde. Een gesprek over de meerwaarde van een pittige combinatie van werken en doorstuderen.

Ervaring van Brett

Brett Rasink, junior technician Flight tests and certification

Hij is de jongste werknemer van NLR. Brett Rasink, junior technician Flight tests and Certification, stuurde direct na het afronden van zijn mbo-opleiding een open sollicitatie. 'Als lucht- en ruimtevaart je interesseert dan is dit de plek waar de echte innovatie plaatsvindt. Hier zit je midden in de technologische ontwikkelingen die het verschil maken in de industrie', legt Rasink uit. Een gesprek over wilskracht, ambitie en jong carrière maken.

Ervaring van Peter

Peter Steenhuis NLRPeter Steenhuis maakte na 26 jaar stempels en matrijzen de overstap naar NLR. 'Elke dag is hier anders. Het is een hightech bedrijf waar je dingen voorbij ziet komen waarvan je denkt: 'Wow! Hier krijg je elke dag nieuwe input. Het gave van deze baan is dat je vooraan staat bij het maken en testen van nieuwe toepassingen voor de lucht- en ruimtevaart.' Een gesprek over wat NLR bijzonder maakt.

Ervaring van Espen

Espen Tierolff, data scientist bij NLR'Bij veel bedrijven werk je als data scientist aan het voorspellen van klantgedrag dat moet leiden tot winstmaximalisatie. Hier gebruik ik dezelfde methode, maar dan om een analyse van technische processen uit de lucht- en ruimtevaart te doorgronden voor een betere, veiligere en duurzamere lucht- en ruimtevaart.' Een gesprek over werkgeluk, natuurkunde en het oplossen van een groot maatschappelijk probleem.

Ervaring van Frank

Frank Heijnen, ICT helpdesk NLR

'Onze afdeling is heel open naar elkaar en naast serieus werken, wordt er ook veel gelachen. Ik heb dan ook fantastische collega's. Typerend voor onze afdeling is dat mensen je hier heel graag wat willen leren als je erom vraagt. Ze helpen je echt graag verder op weg als je even vastzit.' Een gesprek met Frank op de helpdesk over ICT, bedrijfscultuur en doorgroeimogelijkheden.

Ervaring van Yoeri

Yoeri Ton NLR'Ik voel me soms net Adam uit Mythbusters als ik op de werkplaats ben. We zien een probleem, denken na over wat mogelijke oplossingen kunnen zijn, onderzoeken of dat ook zo is en gaan het vervolgens testen. Voor een werktuigbouwkundige is dat echt te gek,' aldus R&D engineer Yoeri Ton. We praten over krachtcellen, de werkplaats als Legokamer en het oergevoel achter de techniek.

Over NLR

Koninklijke NLR heeft hypermoderne faciliteiten en excellente medewerkers. Medewerkers die aan de frontlinie willen staan van de technologische innovatie. Je krijgt bij NLR alle ruimte om je talenten te benutten en je persoonlijk te ontplooien. NLR is dé plek voor medewerkers met een passie voor techniek.

Meer over NLR
Contactgegevens

NLR
Postbus 90502
1006 BM Amsterdam

+31 88 5113330
hr@nlr.nl